Antigua Classic Yachts Regatta

Seglingden april 23rd, 20116 Kommentarer

Åter till Antigua.

2011-03-27

Jolly Harbour, Antigua.

Meningen var att vi skulle segla norrut men Kalle har fått ett erbjudande om att vara med  som ”crew” på en båt under ”Antigua Classic Yachts Regatta”.

Det är ju ett tillfälle som ju bara inte får missas. Vi ska möta upp i Falmouth/English Harbour i början på april. Evenemanget pågår från den 14-19 april.

Under tiden fördriver vi tiden så gott det går fram till dess. Stereon i båten har pajat så för tillfället lyssnar vi på en gammal ”transistorradio” och spelar kort. Mest ”skitgubbe” av någon anledning. Badar och en del utgång på kvällarna. Cricket är väldigt populärt här. Får se om vi kan hitta någon cricket match att gå på.

Föresten, Kalle blev biten i tån på stranden sent på kvällen. Helmörkt, ingen ficklampa som vanligt, så vi är inte säkra på vad det var som bet honom. Efter att ha viftat, hoppat vilt och svingat datorväskan mot tån, sparkat iväg flippflopp skorna så släppte det. Vi kom fram till att det troligen var en krabba. Ingen iller som vi sett tidigare på dan vid en soptunna. Den hade antagligen hängt kvar i tån längre…eller??

2011-04-05

Falmouth Harbour, Antigua.

Ankrade utanför ”Maltese Falcon” som ligger i Antigua Yacht Club marina tillsammans ”Ett med ett helt nytt tank dar schysst spel ar i centrum och dar fokus ligger pa ren och skar spanning. med andra fantastiska båtar. Fin vy från vår båt på kvällen när båtarna är upplysta.

Träffar Susie som är ägare till båten ”Spirited Lady” som Kalle ska segla på. Visar sig att även jag kan följa med då det finns plats för en till. Besättningen består av Susie från England, Roger från Sverige (Robinsson Roger -98), Loraine (antagligen felstavat) från Frankrike, Hans och hans son Emil från Norge, Oscar från Sverige, Kalle och Tobbe, Sverige samt hunden Chester, troligen från Trinidad. Glömde katten Blanco som var nere i båten hela tiden. Hemvist okänd.

Spirited Lady är en 56 fots båt byggd 2008 av Spirited Yachts i Ipswich, England. Ingår i klassen ”Spirit of tradition”. Nyare båtar byggda med moderna material men med gammalt klassiskt utseende.

Hjälper till med förberedelserna på båten. Mycket att putsa och lacka då båten även ingår i tävlingen ”Concours d’ Elegance”. Ungefär bäst underhållna båt.

Måndagen ägnades åt övningssegling.

2011-04-19

En liten resumé av veckan som gått. Mottot har varit, segla och ha trevligt. Inga protester tillåtna. Speciell känsla att segla på samma bana som exempelvis Welsheda och Ranger. Gäller att se upp när man närmar sig rundningsmärke och de kommer ångande. Avslutning på tisdagen med ”Gig Racing” (rodd och ”vrick”tävling i dingar) och ”Cream Tea Party” på dagen sedan prisutdelning på kvällen. Resultat: 1: a pris i Concours de elegance i vår klass och 3: dje plats i seglingarna. Det har varit en fantastisk men också hektisk vecka. Upp tidigt på morgonen  för att segla hela dagen och sedan olika aktiviteter på kvällarna.

Det fina med evenemanget är att intresset för klassiska båtar är gemensamt bland deltagarna. Oavsett stor, mindre båt, bruksbåt eller lyxbåt så träffas man och har det trevligt tillsammans.

Den som är intresserad kan titta in på:  www.antiguaclassics.com.

Fina bilder på fantastiska båtar. Söker man under galleri 2011 och båtnamnet ”Spirited Lady” under de länkar till fotografer som tog kort under evenemanget så hittar man även en del bilder på vår båt in action.

6 Kommentarer till “Antigua Classic Yachts Regatta”

 1. Dennis sger:

  Måste bara säga att bild nr 74 på dig pappa är grymt vacker !

 2. Per sger:

  Hej Tobbe o Kalle

  Härliga bilder från seglingen o man skulle varit kvar ….

  Per

 3. Gudde sger:

  Vilket liv ni lever grabbar,rena ”Hollywood”!!!!!Vilka otroligt stora och vackra båtar,det är skillnad från D-kanoten…….Kramar goa från mamma

 4. Bengt sger:

  Bild nr 74! Härligt att se Tobbe släppa loss. Man blir riktigt rörd när man ser den.
  Förövrigt kan jag informera att GAIS ligger 4a efter 5 omgångar i allsvenskan. I morgon blir det västsvensk seriefinal mellan GAIS-Elfsborg. Får se om Jörgen och jag talar med varandra på måndag. Bengt

 5. Jörgen Lorentzon sger:

  Det var väldigt svårt att ta reda på hur racet gick. Tog Tobbe och Kalle hem spelet och vann? I vilket fall börjar veckorna gå snabbt nu, undran
  om ni hinner till Kuba och Bermuda-triangeln är inte att leka med. Där måste vara på topp för att inte råka illa ut!
  I morgon skall jag och Bengan försöka reda alla straffar som dömdes och
  inte dömdes. Dom flesta från Elfsborg anser att GAIS inte skulle haft straff
  och Elfsborg knappast haft andra straffen enligt GAIS.
  GAIS-ELFSBORG 0-2. Dock är ändå GAIS bästa Göteborgslag och på samma poäng som Elfsborg.

  • Tobbe sger:

   Heja Gais….och Elfsborg!!! Förstår att ni har mycket att reda ut vad det gäller straffar.
   Vi kom trea i vår grupp. Oss i mellan så var det bara tre båtar i den gruppen. Däremot tog vi första pris i vad de kallar ”Concours de elegance”. Inte så konstigt med tanke på allt putsande vi fick göra. Men kul var det.
   Vi skippar Kuba, tiden räcker inte till. Får bli en annan gång. Tar oss mot Azoorerna ca 11:e Maj. Bermuda som reservplan beroende av väder.
   Ha de..