Cabo Verde

Seglingden december 3rd, 20106 Kommentarer

Alltså, ligger i ett soligt Sao Vicente i Cape Verde. Väldigt fin marina med allt man kan tänka sig, relativt nybyggd så allt fungerar fortfarande som det ska (Internet vid båten, även om det för mig tillbaka till 90-talet fartmässigt). Befolkningen är trevliga och hjälpsamma, inga problem att visa vägen till tullen som om någon vill veta i ett gult hus på gaveln till vänster. Där hade de AC så väntetiden gjorde inte så mycket. När man är klar där går man sedan ännu något till vänster där man får fylla i massor av papper, tyvärr ingen AC 🙁

Igår var tvättdag, 3 välfyllda väskor med illaluktande kläder, handdukar och lakan. Medans kläderna var i maskin passade jag och Kalle på att jogga en sväng för att upptäcka staden. Klockan är runt 12, alltså mitt på dagen då solen står som högst. I skydd av träd eller hus sitter folk i skuggan och gör så lite de kan, inte jag och Kalle dock. Vi ger järnet i tio långa jobbiga minuter tills huvudet snurrar och vi kryper till närmaste butik och köper massor av vatten. Resten av staden upptäcktes i ett behagligare tempo. Kul sak är att de flesta restauranger och butiker saknar den skyltning man är van med hemma. Passerade ett bostadshus där dörren stod öppen, kikade in och såg en bar och några bord. Hade aldrig hittat dit, inte ens om jag visste var det låg. En skylt, inte mycket jobb..

Även om man tydligen skulle klara sig bra med euro här på Cape Verde insåg vi dock snabbt att de föredrar den inhemska valutan. Sagt och gjort letade vi upp en bankomat och tog ut ”lite” pengar, 20 000 CVT (ca 2000 SEK). Coolt att knalla runt med massa tusenlappar, tyckte man i alla fall till en början. Corn flakes kostar nämligen 270 CVT, en cola 50 CVT osv.

Gick ut och åt igår. Maten var god och kostade inte mycket. Jag åt hummer, Kalle och Tobbe tonfisk. Massor med mat och dryck, notan hamnade på 360 kr. Helt okej! Efteråt bar det iväg mot Club Nautico där många seglare samlas för att snacka väder, segelbåtar och samtidigt lyssna på liveband som spelar lokalmusik. Att det är mer eller mindre gratis att gå ut och 2L öl kostar 24 kr gör allt så mycket trevligare. Notan slutade på smått fantastiska 200kr för 3 pers.

Idag har vi ägnade vår tid åt att proviantera. Tobbe ordnade med saker i båten så resten av besättningen strosa iväg efter en mataffär. Hittade en bredvid Club Nautico, den var stängd men när vi skulle gå iväg öppnade en kille och vinkade in oss. Sedan gick vi omkring och handlade helt ensama med 5 pers ur personalen som hjälp. Smidigt må jag säga. Frukt och sådant köpte vi på marknaden, det däremot är inte billigt! 30 spänn för 3 paprikor är ju värre en hemma på Coop (inget ont om coop!). Kanske blev vi blåsta, inte vet jag, svårt att föra ett samtal med någon som hela tiden lägger på fler och fler paprikor på vågen.

Kalle kom precis tillbaka från duschen, det ingår 100L vatten och sedan får man betala 0.02 euro/L. Passande nog hade vattnet tagit slut och han såg lite rolig ut med schampoo kvar i håret när han gick på bryggan.

Sådär, klar med turistberättandet. Båten är iordning och vi är klara att åka, skulle egentligen åkt redan ikväll men väntar på att en kille ska komma med en fettspruta. Just nu är han bara 7 h försenad..

Annars är allt klart för avfärd, denna gången hoppas vi på att vi kommer till Tobago, men Brasilien eller varför inte Antarktis ska ju vara en upplevelse också.

Återigen, God Jul på er alla!

Uppdatering

Tankat och klart, nu siktar vi mot piraterna!

6 Kommentarer till “Cabo Verde”

 1. Per sger:

  Hejsan Tobbe o killarna …kul o höra av er igen ..Snygga foton du tar Dennis …
  Tobbe blir säkert bra jul tomte till jul i Trinidad *L*

  Per

 2. Thomas sger:

  Snyggt skägg Tobbe.
  Pirater anfaller nog inte Jultomten.
  Det blir en Sydamerikansk Jul då i alla fall.
  Om man var aningen skeptisk när du började prata om detta i våras Tobbe så tar jag tillbaka tusenfallt.
  Ni är grymma.
  //
  Tompa

 3. Net-clar-Bör-Kat-Vic-Jon sger:

  Sitter och tittar på seglingsbilder och snön faller sakta utanför. Ser att ni mår bra och kan bada! Till skillnad mot oss. Vi sjösätter imorgon….NOT.
  Kollade på bilder från 2005 och Tobbe är sig lik. Dock inte Dennis. Om vindarna fortsätter vara dålig så finns det fin whiskey i Japan hälsar Jonas, Börje och Clarence. Ha en fortsatt god tur!
  x

 4. Lars "lulle" Ullander sger:

  Tja ba på er alla.
  Skönt att höra att ni är på Cape verde, trodde att ni skulle segla direkt från holmarna och över pölen och det va ju bra att ni inte gjorde det, för det kom ett jävla sket väder där uppe.
  Så hur länge blir ni kvar och vart tänker ni landa när ni kommer över.
  Ha det bra så länge så hörs vi snart igen.
  Lulle ”Dream catcher”

 5. Marie-Louise Gabrielsson sger:

  Hej på er!
  Vad roligt att ni kommit så långt och att allt gått bra. Det är fina bilder ni visar och roligt att följa er. Jag får önska er en fortsatt bra resa och god- jul och ett gott nytt år.
  Majsan

 6. Conny och Ulla sger:

  Ni verkar ha det toppen!
  Jag antar att du inte saknar våra Bostadsrättsmöten-möten….eller?
  Vi önskar er ett nytt fortsatt gott år 2011- och inte allt för dramatisk fortsatt resa

  Hlsningar
  Conny och Ulla

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!