En tillbakablick i ord. St Vincent och framåt

Seglingden februari 23rd, 20115 Kommentarer

Tillbakablick

Mammas tre veckor hade tagit slut och det var det dags för henne att övervinna flygrädslan igen på St Vincents flygplats, där hon skulle ta ett litet plan till Barbados och sedan med sikte hemmåt. Per däremot, han ligger fortfarande på fördäck, glassar och kollar på galanta damer.

Efter vi hämtat dem på St Vincent har vi varit på många fina platser blandannat Mustique, Union Island och Tobago keys där vi snorklade runt med skölpaddor och hade det gött.

Efter att vi checkat ut från St Vincent och sagt hej då till mor satte vi segel mot St Lucia och den trevliga bukten Marigot. GRIB-filerna visade ”lagom” med vind, men man får oftast räkna med 2-3 sekundmeter extra. Det blev en blåsig och skumpig färd och vi övervägde ett tag att vända tillbaka till St Vincent. Efter många timmar kom vi tillslut fram precis lagom till solnedgången.

Marigot var raka motsatsen från stället vi lämnade på St Vincent, inga skjul eller annan bråte utan rent och snyggt. Ett generellt turistställe kan man säga. Bukten var delad av en liten ö med palmer, solstolar och segelbåts uthyrning. Det fanns gott om restauranger och det var dyrare än vad man var van vid. Stannade i Marigot ett par dagar. Hann sola och bada en massa, gå långpromenader längs milslånga bananplantage.

Vi passade på att fylla bränsle och vatten i marinan. Inte helt lätt när man har en fransk dam som gastar och skriker att vi ska skynda oss. Resten av hennes sällskap körde nämligen omkring med deras stora katamaran och ville komma in. Vi gjorde självklart som vilken sund människa som helst hade gjort, vi tog det ännu lugnare.

Inte nog med det, när vi nästan var klara skulle en annan stor katamaran full med polacker/ryssar lossa sina förtöjningar och segla iväg. Slog nog slint i skallen för han la i full fart framåt och rammade bryggan. Tobbe som höll på att betala flög nästan in i hamnvaktskuren och hamnvakten bara skakade på huvudet, ”turist´s..”.

St. Vincent och framåt

Nästa hamn efter Marigot blev Rodney Bay en kort tripp norröver. Vi hade ett par trevliga dagar med ännu mer bad, skoj utgång på en tex-mex bar. Tjuren var avstängd så vi kom lindrigt undan. Nästa dag ägnades åt shopping på ett stort köpcentrum där man kunde handla tax-free och på kvällen var det fest igen.

Med faster Birgitta ink. familj på väg den 23/2 till Guadelope har vi mest ägnat veckorna att ta oss uppför ö efter ö. Vi gjorde ett snabbt besök på Martinique och Dominica. I det senare laddade befolkningen inför årets karnival, för att vara en ”inför-karnivalen” var det ett jäkla drag!

Nu har vi i alla fall tagit oss till Guadeloupe. Båten är städad och klar för ny besättning. De närmaste 2 veckorna kommer vi antagligen segla runt längs kusten.

5 Kommentarer till “En tillbakablick i ord. St Vincent och framåt”

 1. lasse falk sger:

  Grattis Tobbe!!! Hälsa Birgitta o Clarence!

 2. Bengt sger:

  Gratulerar på födelsedagen Tobbe!
  Bengt

 3. Thomas sger:

  Tjena
  Har du fyllt år?
  Grattis.
  Vecka efter vecka månad efter månad samma rapporter.
  Sol bad, bad sol, lämna en hamn angöra en ny. Festa…..
  Hur orkar ni? Saknar ni inte att gå upp 05:30, gå ut och hugga bilen ren och huttrande halvsovande ta sej till jobbet.
  Nehä…. kunde kanske tänka mej det.
  Hur ser det framöver? Kommer båten att vara full resten av tiden.
  När planerar ni att segla tillbaka.
  Känns ganska lockande att åka över och hälsa på.
  Ha det bra.
  Vi hörs.
  //
  Thomas

 4. Anna Frii sger:

  Hahaha… Per på fördäck spanandes på galanta damer… han är sig lik!! Hälsa honom att Tilda´s nya matte är favoriten just nu och att han ligger lågt i kurs! Ni verkar ha det bara bäst, vi har haft ett dygn med nästan plusgrader hela tiden. Kan hända att våren faktiskt kommer nu. Kram till er från Anna

 5. Dennis sger:

  Tack alla ni som har grattat mig på födelsedagen. Firades med ett restaurangbesök på kvällen. Fick i present av Kalle och Dennis en fin karta över Västindien i gammalt utförande som ska ramas in och upp på väggen hemma när vi kommer hem.
  Kram till er alla
  Tobbe