La Coruna

Seglingden oktober 22nd, 20103 Kommentarer

Nu har vi varit i La Coruna ett par dagar. En mysig och trevlig stad med många caféer, restauranger med små bord utanför med röd/vit rutiga dukar. Får lite flashbacks till Disneys Lady & Lufsen. Valde tillslut ett ställe där vi slog oss ned och beställde några öl. Största skillnaden här och i England är att glasen i England var dubbelt så stora. Det märktes också på de gäster som satt runt omkring oss, inte en enda gapande kärring eller vevande gubbe. Bartendern frågade om vi ville spela ett spel (högst kort), om vi vann fick vi 3 nya öl om han vann hände det ingenting. Ett sådant erbjudande brukar alltid vara för bra för att vara sant, men pappa tog ett kort och vann 3 nya öl åt oss. Slapp i alla fall få reda på vad som hände om man tog ett lägre kort.

Kom en försäljare som ville sälja en massa armband, han var så ivrig att han tappade ett på marken. När vi skulle resa oss och gå såg jag det på marken och plockade med det hem.

Jag och Kalle passade på att fiska i det fina vädret igår, skjorts och bar överkropp. Värmer ännu mer när man hör om snö hemma i Sverige. Kalle lyckades få upp en rejäl fisk, ingen av oss vet dock vad det är för någon. Kanske någon som har större kunskaper om fiskar som kan säga vad det var för någon. Jag ville att vi skulle käka upp honom men Kalle tyckte vi skulle slänga i honom, får säkert napp igen sa han. Nix det kunde vi glömma, så fort han träffade vattenytan tjallade han på oss och vi såg inte en fisk efter det. Fick bli macka till middag istället.

Sitter och tittar på vädret längs kusten ner till Vigo i Portugal. Blåser inte mycket men vi får en Nordostlig vind, helt perfekt. Nu återstår bara att detalj kolla rutten så man inte kör på någon sten eller stolpe. Seglet var sagt att det ska gå att hämta idag vid 13.

Massor med bilder, skaffat mig ett stativ (ullared 99 kr). Väldigt skoj att ta kort nu!

3 Kommentarer till “La Coruna”

  1. Gudrun sger:

    Du är allt en tok Kalle!!! Nu när du äntligen fick en fisk för första gången,så kastar du tillbaka den……Kram mamma. Ps.Dennis, ge dig inte…jag vill se en riktig delfin på bild.

  2. Anita sger:

    Hej grabbar! Dennis, det syns verkligen att du fått kläm på din kamera. Fina bilder, lycka till med stativet.

    /Kram Anita

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!