Med gummibåt genom stan

Seglingden september 11th, 20101 kommentar

Japp det är så livet leker just nu. Vi bor i en egen villa på ett ställe som heter Bungalowpark Zuiderzee2 våningar, 6 bäddar, alla har eget sovrum och det bästa av allt: egen brygga 5 meter från dörren. Det är så det är nere i Holland, kanaler överallt och bästa sättet att ta sig fram är antingen med cykel eller som vi, men en båt. Väldigt smidigt! Vi har dock inget Internet i huset därav har vi inte kunnat uppdatera sidan nu senast.

Båten är uppe på land och står i ett av Contest varvets stora byggnader. Fått en rundtur av chefen Henk Drijfhout, kul att se hur man tillverkar båtar i större skala. Arbetet på vår båt går framåt, personalen har jobbat på båten alla gånger vi kommit förbi (Fast vem vet hur mycket de gör när vi inte är här). Har gjort en lista på saker som behöver göras inuti båten, massor av små saker som man inte orkat ta tag i innan. Just nu håller Kalle på att sätta fast en list.

Medemblik är en gammal och fin stad. Märker att det är lågsäsong, butiker och restauranger stänger senast kl 21 på kvällen, något vi fick erfara den jobbiga vägen. Blev konserverade fiskbullar till middag. Staden består mest av radhus, där alla har pedant skötta trädgårdar utan minsta fel. Lite roligt är det dock när man åker genom kanalen på baksidan på husen; massor av trädgårdsmöbler, grillar och annat huller och buller. Ett hus har till och med toalettstolar som blomkrukor. Ganska ovanligt, eller?

Skrev tidigare att vi använde en laptop för att navigera, igår gick hårddisken sönder på den. Jag gick därför omkring i över en timme i konstant ösregn för att försöka hitta en butik som säljer hårddiskar. Frågade två £#!@!# kä*ringar efter vägen, de lurade iväg mig åt HELT fel håll. Kan se framför mig hur de stod och skrattade när jag traskade iväg. Tror jag vet var butiken ligger nu i alla fall, ska iväg på nytt uppdrag om en stund.

Tillsist vill vi tacka för alla kommentarer vi får på sidan, väldigt skoj att så många orkar bry sig om vad vi har för oss!

P.S Bilder kommer snart, den här datorn har ingen minneskortläsare så kan inte föra över bilderna från kameran.

//SailWithSheila crew

1 kommentar till “Med gummibåt genom stan”

 1. Jörgen sger:

  Känns härligt att veta att allt verka ordna upp sig (utom möjligtvis reskassan),
  precis som Djingis Khan är pilbågens mästare så är Tobbe segelbåtens mästare.
  Allt går att lösa, men hur är det med tummen? Börjar det att dra ihop sig till
  att gipset skall av?
  Hälsningar Jörgen