St Vincent, Mustique, Union Island (igen)

Seglingden januari 30th, 20117 Kommentarer

Gör ännu ett försök att komma ikapp något på hemsidan.

St Vincent, 18/1-2011

Lämnade Finn på Bequia

och tuffade med motor den korta biten till St Vincent. Vi lyckades ta oss in i Blue Lagoon och Sun Sail Marina. Varför jag skriver ”lyckades” är för att man ska klämma sig igenom en smal ränna i revet, tydligt utmärkt med en röd och grön prick. Inga problem där alltså. Sjökortet och GPS:en visade däremot att vi var på väg

rätt över revet, knappt 3 dm djupt. Med en klump i magen gick vi sakta framåt mellan de två prickarna. Vi kände att det var mer sannolikt att GPS visade fel än att ”the locals” lyckats lägga ut prickarna fel. Ekolodet visade 2 meter under kölen och då Sheila sticker 1.90 i vanliga fall (nu med all extra last säkert 1.95) var det ett par nervösa sekunder. Vi lyckades i vilket fall ta oss igenom och ankrat säkert på 12 meters vatten innanför revet.

Morbror Per och Mamma Olsson var på väg och ska segla med ett tag. Dagen ägnades därför åt storstädning och tvätt. Gjorde slut på åtskilda liter vatten men när Kalle skulle gå och betala sa tjejerna i receptionen:

”You are so cute. You do not have to pay for the water”

Kan inte för mitt liv förstå hur det gick till men vad sjutton, den kvällen åt man gott på restaurang!

Båten strålade och luktade fräscht när de nya gastarna kom ombord. Efter en sen julklapps utdelning med fina presenter (Kalles kaviar!) och massa tjöt gick alla och lade sig. Mustique stod som nästa anhalt.

Mustique, 20/1-2011

Seglingen till Mustique var skumpig precis som vi blivit vana vid. Hade iof vinden med oss för ovanlighetens skull. La oss vid en boj i Britannia Bay, Mustique. Helt azur blått vatten under oss och man kunde se flera meter undervattnet.

Perfekt tillfälle att prova kamerorna som Per och Gudde tagit med sig. På något sätt hade båda lyckats köpa exakt samma kamera, varsin Olympus Mju Tough-3000. Till och med samma färg. Det speciella med kameran är att man kan ta kort undervattnet. Visade sig vara jätte roligt, massor av nya saker att ta kort på. Bilderna blir också riktigt bra!

Var ute på kändis spaning på Basil”s Bar. Ryktades att Mick Jagger, som bor på ön, var där just nu. Ingen tur för vår del dock, drinkarna var goda och lite billigare än hemma.

Hela ön Mustique är privatägd och ägs av ”the company”, får mig att tänka på Prison Break. Skillnaden mot serien är att den här firman verkar bestå mestadels av trädgårdsmästare och hantverkare. Större delen av ön är lika välskött som trädgårdsföreningen i Göteborg. Lyxiga tennisbanor, stora hästhagar, fotbollsplan. Allt gubbar och tanter med mycket pengar kan tänkas behöva med andra ord.

Vi låg på Mustique i 3 dagar och njöt av solen. Nästa steg var att ta oss till Union Island för att fylla på vatten, något som var krångligt (och säkert svindyrt) att göra på Mustique.

Union Island (igen), 23/1-2011

Tillbaka på Union Island. Ankrade på ungefär samma ställe som förra gången, långt ifrån galna Fransmän. Promenerade omkring i stan, åt kyckling med pommes (inofficiell nationalrätt).

Ägnade morgondagen åt lite snorkling plus ett besök på Happy Island. Där hade det inte hänt mycket sedan sist, ägaren fortfarande med ett stort leende och goda Rom Punches. Lyxade till det något och la oss i marinan för natten. Full vattentank, el och Internet som ingick i priset (150 kr per natt) kände man sig nästan som hemma. En ordentlig dusch på kvällen också!

Vi har tagit oss ett par öar norröver och mer om detta kommer senare. Blir extra många bilder som får illustrera hur vi har det.

Ha det gött!

7 Kommentarer till “St Vincent, Mustique, Union Island (igen)”

 1. Thomas sger:

  Ni verkar ha det rätt gött.
  Tänk bara på att ta vara på dagarna på dagarana för det är på dagarna som man ska komma ihåg dagarna och det är dagarna som man minns på dagarna som räknas,
  för snart är det slut på dagarna som man minns på dagarna och ni är hemma i slask och kyla igen.

 2. Anita sger:

  Gott att se att mor Gudde o Per kom fram i bra ordning. /KRAM

 3. Anna Frii sger:

  Är så avundsjuk, Gbg idag, +2 garder och ösregn…. Njut och lev livet!

 4. Bamse sger:

  Att du inte simma med hajarna istället din fegis 😉 Ser sjukt gött ut allt, Simma lungt ! Ciaooo

  • Dennis sger:

   Hahah mjoo skulle la gjort det istället. Jag och Kalle gjorde ett par försök att ta oss över revet med gummibåten, men gick lite väl hög sjö 😛

 5. Johan sger:

  Hej. Det ar nastan motvilligt som jag tar mig igenom era fina bilder med allt storre avundsjuka, ser riktigt underbart ut… sa underbart att jag sjalv bokat biljett till den delen av varlden… Lamnar Australien om en vecka for att mota upp nagra vanner i Peru, och forhoppningvis komma upp till carribean igen.

  Hur ser era planer ut framover?

  Ta hand om er, segla for mig med, kan inte vanta pa att fa komma ut pa havet igen, se vindfyllda segel och en oandlig horrisont, hoppas pa framtiden. Lycka till med fortsatt resa! // J

 6. Calle sger:

  tjena tack för julkortet o god fortsättning på er också! själv e jag osse till sjöss men inte lika fin ”trade” som er haha..ha det bra och hör av dig när du kommer hem 🙂

  MVH

  Calle

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!