Thyborön till Marstrand

Seglingden oktober 8th, 20111 kommentar

Den Helder Tisdag 26:e Juli
Ursprungliga planen var att gå från Den Helder till Thyborön via Borkum, Helgoland och eventuellt ön Sylt. Väderprognosen ser för tillfället gynnsam ut så jag bestämmer mig för att segla direkt till Thyborön. Vill inte riskera att bli innblåst igen. Tankar och fyller vatten.
Thyborön Torsdag 28:e juli.
Överfarten går fint utan problem. Det blev ca 280 Nm. Kommer fram till Thyborön sen eftermiddag på Torsdagen. Det är fint väder när jag går in från havet in i Thyborön kanal men skulle helst inte vilja gå in där i dåligt väder. Känns nästan som om man nästan är hemma. Bara en liten snutt kvar att segla.
Orten har en av Danmarks största fiskehamnar. Promenerar omkring och tittar bl.a. på Thyborön-fästningen som är en av de största som anlades av tyskarna under ockupationen av Danmark i andra världskriget.
Nyköbing Lördag 30:e juli.
Rännan där man kan gå i Limfjorden är tydligt markerad. Det är bara att följa utprickningen som justeras alltefter hur djupet förändras. Passerar Oddesundsbron med broöppning och sedan Sallingsundbroen. Lägger till i Nyköbing på ön Mors på eftermiddagen. Mors är den största ön i Limfjorden.
Hals, Söndag  31:e juli.
Fortsätter på Söndag morgon. Vindkraftverk i mängder i Danmark. Satsas tydligen ordentligt på det. Passerar Aalborg med öppning av järnvägsbron och sedan vägbron. Får en fin plats längst in i Hals marina vid utloppet av Limfjorden. Live musik på kajen. Min bror Kenneth som semesterseglar med familjen i deras Norlin 34 sms:ar. De kommer att vara på Läsö Vesterö på Måndagen och undrar var jag befinner mig. Lustigt, precis dit jag planerat att gå också på Måndagen.
Läsö Vesterö, Måndag 1:e augusti.
Blir mottagen med bubbelvin av Kenneth, Ann och Joel och bekanta med familj som också är där. Trevligt att återses efter nästan ett år. Mycket att prata om. Fint väder så det blir även stranden med bad. Något kallt jämfört med Västindien.
Ålbäck  Torsdag 4:e augusti.
Vi gör följe till Ålbäck som är en liten mysig fiskarby sydväst om Skagen.  Fortfarande genuint och man ligger bredvid slipen där fiskarna tar upp sina båtar för underhåll. Kan vara lite trångt och ont om plats ibland men alltid en hjälpande hand.
Skagen Fedag 6:e augusti.
Nu är man på hemmaplan. Jogging ut till den ”igensandade kyrkan”. Mycket turister och båtar som vanligt. Vi intar traditionsenligt en öl på uteserveringen vid fiskebodarana i hamnen och bara njuter när solen värmer på. Sista etappen Skagen-Marstrand blir dagen efter då hemkomst är planerad. Speciell känsla.

1 kommentar till “Thyborön till Marstrand”

 1. bút gỗ khắc tên sger:

  I leave a response each time I like a post on a site or if I
  have something to add to the conversation. Usually it’s triggered by the passion communicated in the post I read.
  And on this post Thyborön till Marstrand – Sail With Sheila.
  I was excited enough to drop a thought 🙂 I actually do have 2 questions
  for you if it’s allright. Is it simply me or does
  it look like like some of the comments appear like they are
  left by brain dead folks? 😛 And, if you are writing at other online sites, I would like to keep up with you.
  Could you make a list all of your shared
  pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!