De tre ovännerna och Finn en vän

Seglingden januari 20th, 20114 Kommentarer

Grymt längesedan sedan det hände något nytt på sidan. Vi har helt enkelt haft så himla mycket att göra och njutit av värmen. Motivationen att skriva har varit lika med noll, men nu är det dags. Bered er på ett mastodont inlägg!

Grenada, 4/1 – 10/1

Allt klart (nåja) efter ett par dagars mekende i Charlotteville, Tobago. Bestämde oss för en natt segling till Prickley Bay, Grenada. I stora drag 80 distans dit, blir tajt att hinna på en dag, och vi kände att vi helst ville komma fram när det är ljust. Själva seglingen var underbar, slör och 7 knop. Bättre blev det när man efter bara någon timme seglade ikapp och ifrån de första båtarna vid horisonten. Kom fram strax efter soluppgången och möttes av synen av massvis med ankrade båtar, hela Prickley Bay var full av båtar. Lyckades ändå hitta en perfekt plats längst in i bukten bara ett femtiotal meter från dinghy docken och Tiki Bar.

Customs och Imigration klarades av snabbt och utan problem, av någon anledning blev jag tilltalad ”mister Captain” och fick fylla i alla papper. Från att svabba däck till kapten i ett svep, najs!

Taxi utflykt

Jag och Kalle gav oss iväg på en utflykt efter en bankomat. Traskade mot staden, vid middagstid under stekande sol, jag glömde mina flipp-flopp i båten och Kalle lyckades slarva bort sina på Nyår. Det dröjde alltså inte länge innan det osade bränt under oss. Just när vi stod och hoppade på stället kom en taxi förbi och frågade om vi ville åka någonstans. Om vi ville! Tyvärr för vår del hade han ett gött förhandlingsläge och notan slutade på saftiga 90 kr för knappt 3 km. På Grenada har de drive-in bankomater, hur coolt är inte det och i en taxi! Med massa pengar på fickan återvände vi tillbaka mot båten tillsammans med en glad taxichaufför.

Finn en vän

Tog gummibåten till en restaurang precis nere vid vattnet som heter Big Fish. Ingen fisk för vår del men däremot mycket goda pizzor! Maten kostar ungefär som hemma, 120 kr eller så per man.  I baren satt en man vid namn Finn som tog kontakt med oss, det visade sig att Tobbe och han varit på samma fest för några år sedan och har gemensamma vänner. ”It”s a small world”.

Lång historia kort, han ska flyga hem från St Vincent den 27/1 men hade gärna seglat dit istället för att flyga upp. Gott om plats som vi har i båten var det inga problem.  Lite krux med tullen senare och vi hade en ny ”crew member”.

Live band

På Big Fish lyssnade vi på live band, ett blues band som körde hårt med alla pensionärer (tyvärr 95% av alla över 60 bast). En ur publiken gick upp och spelade på sitt munspel tills han var illröd i ansiktet. Hade med mig kameran men efter 4 sekunders filmande tog batteriet slut, snacka om dålig tajming.

Dagen innan, eller efter, äsh vad spelar det för roll. Tappat tidsuppfattningen här borta. I alla fall, på Tiki Bar var det också liveband. Massvis med folk och bra drag. Finns nog inget som är så gött som en öl vid baren och liveband. Försökte med alla medel få upp Kalle och Tobbe på dansgolvet men utan resultat. Bjöd till och med på Rom & Cola, man vet ju aldrig.

Just det, Tobbe ramlade i vattnet för 2:a gången när han skulle upp från gummibåten till Sheila, tappade sina nyinköpta flipp-flopp.

St George

Tog oss den korta biten till Grenadas huvudstad St George. Tuffade på hela vägen in i the lagoon där vi lyckades få plats. Låg bredvid Grenada Yacht Club där några riktigt vackra båtar låg förtöjda. Vi rodde bort och smög omkring

inne på området, inte helt korrekt klädda jämfört med de som satt och åt på restaurangen, tycker ändå att jag matchade mina badbrallor fint med den illaluktande t-shirten. Mission för kvällen var att hitta en dusch, gick inget vidare men lyckades ta en del fina bilder på båtarna.

Några dagar tidigare var tog vi bussen in till stan och passade på att turista lite, var uppe på Fort George där man hade en otroligt vacker utsikt över staden, bukten och de jättelika kryssningsfartygen. På toppen av berget mitt emot kunde man se öns fängelse, som en tant bredvid sa:

”At least they got a bloody nice view!”

På den lokala marknaden lurade en tant på mig 3 kokosnöts halvor med lokala kryddor. Får bli julklappar åt någon som får mer användning av dem än vad jag kommer få. Säljs även till högstbjudande!

Avresedag

När vi tillslut hade tröttnat på St George och skulle fortsätta mot Carriacou, en ö strax nordost om Grenada, möttes vi på morgonen av att gummibåten var borta. Panikslagna sprang vi omkring på båten, allt hopp ute, nu är hela resan förstörd osv. Finn tog som tur kommandot och ropade på VHF:en om någon sett en gummibåt på drift. En segelbåt svarade och talade om att de hade sett den driva förbi och åkt och hämtat den, glädje tårar bland besättningen. Vår kära Sea King! Vi erbjöd dem en flaska Rom som tack men de tyckte det räckte med 20EC, vi gav dem 200EC som tack. Tycker ändå vi kom undan billigt.

Kom iväg mot Carriacou och på vägen lyckades vi få en rejäl firre på kroken, mer om detta senare.

Ha det gott allihopa!

4 Kommentarer till “De tre ovännerna och Finn en vän”

 1. Jörgen Lorentzon sger:

  Hej! I nöden prövas vännen sägs det ju. Detta har vi vetat länge att
  Tobbe har suspekta kompisar. Men i detta fallet var det perfekt.
  Göteborg har börjat återhämta sig från vinterchocken. Bengan sade
  att han hittat en isfri väg mellan hemmet och jobbet. Annars finns det
  platser med ishalka.
  Hälsningar Jörgen

 2. Thomas sger:

  Tjena
  Allt verkar ju rätt bra, fattas bara annat.
  Hur ser resplanen ut i fortsättningen.
  Ni ska inte fortsätta söderut och besöka Venezuela?

  Ha det gott.

  //
  Thomas

 3. Wayne sger:

  Va kul ni verkar ha, är något avundsjuk. Roligt att ni träffade Finn, jag har varit hemma hos honom på sin ö nere vid Onsala. Skön kille
  Ha det från kylan i GBG och Marstrand
  Wayne

 4. Finn sger:

  Tjena grabbar…fan va kul att se bilder som nån annan tagit!!!
  Här har nu gått TILLBAKA från vårväder till ren vinterkyla….FÖR DJÄVLIGT!!
  Och man börjar redan tänka på …”Vad skall jag göra nästa vinter…???”
  Kan ibland uppamma känslan när vi hade wahoo hängande utanför relingen och matade med vodka!!!
  Hehe…
  Stor hälsning från Finn