En lycklig man

Seglingden oktober 5th, 20107 Kommentarer

Äntligen av med gipset! Behövs dock en hel del ”tummgympa” ett tag framåt. Klarar exempelvis inte av att hålla diskborsten ännu vilket Kalle och Dennis är skeptiska till :-). Hittade ett hyfsat billigt flyg till Amsterdam. Därifrån vidare med tåg och byte till buss och har nu anslutit till Kalle och Dennis på båten i Medemblik. De har hållit ställningarna här och även gjort en massa fix och jobb på båten som inte har hunnits med tidigare.Väldigt smidig resa hit förutom tunga ”mega väskan” med båt och mekarprylar från Biltema, Claes Olsson, Hjertmans och andra favoritaffärer.

Det slog mig att det tog 1,5 timma bekvämt med flyg till Amsterdam att jämföras med 6 veckor med båten för att nå hit med en massa slit, mekande, kämpande och utgifter på vägen. Tjusningen med långsegling uppenbarar sig väl så småningom.

De sista smådetaljerna görs nu på båten och det ekonomiska ska slutföras. Vill passa på att lovorda försäkringsbolaget Pantaenius för ett snabbt och proffsigt handläggande av försäkringsärendet. Även en eloge till MYS (Medemblik yacht service) som gjort ett väldigt bra jobb. Syns inte att det har varit en skada.

Läser just nu en bok, ”DenKeltiska ringen”, skriven av Björn Larsson. Roman som utspelar sig i seglingsmiljö. Rekomenderas. Beskriver bl.a. om att ge sig iväg på en långresa.

”De flesta som går runt med planer på att segla långt bestämmer ett datum för avsegling flera år i förväg. De ”räknar ned”, ungefär som om de gjorde lumpen och längtade efter muck. Men när den efterlängtade dagen kommer visar det sig ändå att det finns massor kvar att göra. Jag mötte en gång en besättning på en båt i Ålborg dagen innan de skulle ge sig av till Medelhavet på ett par års seglats. De var fullständigt utmattade och såg inte längre fram emot den stora dagen. De ville bara sova. Sova var också vad de gjorde när vi längre fram mötte dem i en hamn i Limfjorden…. Det viktiga är inte att bestämma tidpunkten, knappt ens att resa. Det viktiga är att man kan resa när tiden är inne.”

Kände mig tidigare lika trött som besättningen som beskrivs i boken men har nu fått vila ut och är sugen på att komma vidare. Tidschemat har ju blivit dramatiskt förskjuten och det är sent på säsongen. Vi studerar därför ingående väderprognoser och GRIB-filer för den fortsatta resan. Här är det annars fint väder just nu, varmt är det också. Runt 20 grader, även nattetid.

Kul att läsa kommentarerna. Lock tight är anbringat på skruvarna. Har dubbellkollat. Ankorna är stuvade.

7 Kommentarer till “En lycklig man”

 1. Bengt sger:

  Kul att se dig Tobbe! Men odla nu genast ett riktigt skepparskägg! Eller köp ett lösskägg.
  Bengt at volvo dot com

 2. Jörgen sger:

  Var nu rädd om tummen, dom är svåra att ersätta. Skall bli spännande att följa resan, när något händer er går ett sus genom hela avdelningen.
  Hälsningar Jörgen

 3. Börje Olofsson sger:

  Vad gott att se att det börjar ta sig. Båten ser riktigt fin ut. Själv går jag vankelmodig och tittar på blocket mm efter båtar flera gånger per dag. Vet inte riktigt vad jag vill. Blir tänd på både det en och det andra. Bavaria 38 årsmodell 2004 är nere under 800 ksek nu och går säkert att pressa till 700 ksek. Har aldrig ens tänkt tanken om en sådan båt tidigare och kanske inte nu heller.
  Ni gör en fantastisk grej tycker jag och jag tycker ni gör det riktigt bra. Motgångar hör till och det är lösningar som skall fram och det har ni verkligen visat prov på nu.
  Vi hörs // Börje

 4. Mikael sger:

  Hallo Tobbe,
  en sak är lite oklart för mig och det gäller era skyddslingar Ankorna.
  Du säger att de är STUVADE…hur menar du?
  Är de med i besättningen eller ligger de i grytan?

 5. Thomas sger:

  Jaså
  Kaptenen har äntligen mönstrat på.
  Då ska det nog bli lite ordning på torpet, ursäkta båten.
  Slut med otur nu får det vara
  resten blir enkelt det är ju bara……

 6. Thomas sger:

  Förresten
  Sheila är ju vackrare än någonsin.
  Hon klarar nog vilka stormar som helst nu