Familjesegling i Guadeloupe

Seglingden februari 28th, 20116 Kommentarer

Birgitta med familj är ombord på skutan. Båten rejält städad och allt, nåja, på sin rätta plats. Stannade i marinan Bas du fort och njöt av att kunna slösa på el och vatten. Underbart att lägga sig ny duschad varje kväll!

Jag och Kalle hann med en tennis match, dyrt som skam var det (10 euro) så vi spelade tills benen inte bar längre. De andra hade undertiden blivit ordentligt hungriga och vi styrde stegen mot närmsta restaurang, råkade bli en pizzeria.

Träffade Brittis och Hjalle från Flying Penguin. Fick lite information om vädret de närmaste dagarna, som oturligt nog kommer bli blåsigt. Uppemot storm på vissa ställen. Ingen större fara för oss sjöbjörnar men med lille kusin Joel ombord bestämde vi oss för att endast göra kortare seglingar längs kusten och till de båda öarna Marie galante och Les saintes.

Vi har hunnit besöka den större ön Marie Galante där vi ankrade längs en milslång strand strax söder om Saint Louise. Med inget annat att göra än att sola och bada, inget fel på det, men vi som varit på båten ett tag börjar nästan få nog med det. Hur illa det än må låta! Låg där en natt och fortsatte dagen efter några få sjömil söderut till en annan stad. Vi hade precis fått ankaret på plats och tog igen oss. I det smala inloppet tuffade en segelbåt in. I samma ögonblick la katamaran färjan ut från kaj och började backa. Ovetande om färjan fortsatte segelbåten i maklig takt. Först 10-12 meter ifrån varandra slängde han i full gas och lyckades precis klämma sig mellan piren och färjan. A close one!

Slörade igår till nästa ö, Les Saints där vi fortfarande ligger. Blåste som bara den inatt och alla ombord utom Joel var titt som tätt uppe och kollade så vi fortfarande låg kvar. Joel tyckte i morse att vi var tråkiga som sov bort hela dagen, konstigt..

Motorn bolmade svart rök strax innan vi släppte ankaret och visade sig vara turbon som fastnat, detaljer får ni fråga någon kunnig. Tobbe och Kalle har idag i alla fall satt på sig mekar overallerna och plockat isär turbon. Hoppas

att det inte är något allvarligt.

Les Saints är en jätte fin by med massor av små butiker längs en lång strandpromenad. Priserna på restaurangerna är i överkant enligt oss, billigaste vi kunnat hitta (förutom pizzerian) var på 150 kr. Jaja inte mycket att göra, bunkrat med massor av pasta i båten.

Imorgon tänker vi hyra skotrar och ge oss ut på upptäcktsfärd, finns ett fort som blickar ut över bukten som står med på ”att se listan”.

Tänk vad mycket man kommer ihåg när man skriver ner det direkt. Ryktesvägar talar om att snön och kylan fortfarande håller Sverige i ett järngrepp. Jobbigt värre 😉

6 Kommentarer till “Familjesegling i Guadeloupe”

 1. Gudde sger:

  Vilken välstädad Sheila!!! Ett vårtecken från erat kära hemland,jag såg ”videung” idag. Var snäll mot den enda kvinnliga besättnings-medlemmen……Hälsa alla och kram

 2. Ewa sger:

  Det ser ut o va ett jobbigt liv för vår käre Per! Eller ungefär som vanligt, med ett glas rött i närheten. Det är så vi känner igen honom. Ta ett glas för oss här hemma! Kram e & t.

 3. Raimo Tenhunen sger:

  Hej, sitter o jobbar och tittar på nyheter, en dansk seglar familj kidnappad vid Somaliens kust, tänkte kolla var ni är. Ser bra ut ni är på rättsida av atlanten.
  Tobbe, så du inte helt tappar verkligheten, tänk på protus.

  All the Best,
  Raimo

 4. Johan sger:

  Riktigt cool bild på ovädret!

 5. Hanna, Eva, Ulrika sger:

  Vi saknar bilder på vår kompis på fördäck med en drink i handen 😉 Hoppas solen tittar fram och att ni njuter av er lilla kusin. Vi saknar dig Birgitta!

  Kramar från oss

 6. Jörgen Lorentzon sger:

  Hej Tobbe!

  Du behöver inte vara ängslig, jag och Erika fixar allt när du är borta.
  Hur har det gått med turbon? I övrigt verkar ni ha det alldeles för bra –
  ser med spänning fram mot fortsättningen!
  Hälsningar Jörgen

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!