Framme i Ijmuiden

Seglingden oktober 7th, 20102 Kommentarer

Klockan 04.06 stängde vi av motorn vid bryggan i Ijmuiden, ungefär 10 timmar efter att vi lämnat Medemblik bakom oss. Resan gick bra, allt verkar fungera som det skall. Tyvärr blev det ingen segling så vi kunde inte prova den nya furlexen. Hade motvind hela vägen till den första slussen och när vi väl var igenom hade vinden dött ut. Vi fick en avskedshälsning av solen som hette duga, väldigt vacker solnedgång. Kändes som ett tecken på att resan skulle gå bra.

Kalle lagade till en måltid bestående av baguetter och rester vid 21 tiden, då hade man inte ätit sedan frukost. Kan lugnt säga att det hade smakat underbart oavsett vad det var för något.

Väl inne i Amsterdam puttrade vi i stadiga 6 knop under broar och genom slussar. Vi hade tur, i vanliga fall är kanalen trafikerad av pråmar, färjor och alla möjliga båtar så det ibland kan bli väldigt trångt. Igår var det dock bara vi och 3 större lastbåtar. De dundrade förbi i en jäkla fart, en av dem lös till och med med strålkastare på oss, tyckte kanske att vi skulle gasa lite.

Vid 2 tiden började magen återigen kurra så jag hamnade under däck och stekte korv med bröd. Tyvärr hade vi inget bröd så vanliga brödskivor fick duga. Gott det med fast lite otympligt att äta.

När vi kom fram till den sista slussen krånglade det något, vid de andra slussarna hade det bara varit att köra in. Nu var den stängd. Efter lite vel lyckades pappa hitta rätt VHF kanal och väckt slussvakten som inte lät allt för pigg, men öppnade slussen åt oss.

Nu är det dags för frukost och briefing möte. Har beställt EPIRB och andra saker som skall hämtas i England. Nästa steg för oss blir alltså att tyda strömmar och tidvatten för att ta oss dit. Nu seglar vi mot ZeeBrugge i Holland.

Lyckades få med oss en glad get

2 Kommentarer till “Framme i Ijmuiden”

 1. Per sger:

  Hallå Tobbe o killarna …..
  Kul o läsa att ni är på väg igen

  Per

 2. Birgitta Andersson sger:

  Skepp Ohoj!

  Kul att ni är på väg igen! Vi håller tummarna att allt funkar nu.
  Vi var ute på havet idag med Clarence gamla Draco. Vädret är härligt här hemma just nu. Lycka till!!
  Kram Birgitta