Har du 10 sekunder över?

Seglingden augusti 7th, 201011 Kommentarer

Har faktiskt lagt in lite reklam på sidan som du kan se om du tittar till vänster. Jag vet, det ser inte jätte fint ut men uppfyller ett syfte.

I texten dyker det upp speciella länkar som har 2 linjer under sig. Klickar man på någon av dessa får vi automatiskt 50 öre. Det kan låta väldigt lite, men varje krona (eller halv krona i detta fallet) räknas!

Därför om du ser en sådan länk får du gärna klicka på den och på så sätt varit med och sponsrat vår resa.

//Dennis

11 Kommentarer till “Har du 10 sekunder över?”

 1. Jörgen Lorentzon sger:

  Hej ni glada sneseglare!

  Er sida verkar lite rörig, hoppas att båten är i bättre sckick. Bränn nu inte alla stålar i början utan håll igen utgifterna. Vill ni se några vackra astronomi-bilder : gå in på GOOGLE och skriv antwrp, där kommer NASA- bilder att bli möjliga att skåda – en ny varje dag. Arkiv för gamla bilder finns också.

  /Jörgen

 2. Börje Olofsson sger:

  Var i Älvängen och vinkade adjö till Tobbe då han lämnade hamnen för vidare äventyr. Det var en mäktig syn då Clarence styrde ut genom inloppet och Tobbe vinkade med sin enda arm. Strömmen från Göta älv grep tag i båten och det gick fort söderut. Önskar er all lycka till på färden. // Börje

 3. Clarence sger:

  Ohoj alla båtvänner och alla andra vänner!!
  Tobbe med styrman lämnade äntligen Älvängens Båthamn fredag den 20/8 kl 19.00, 2010.
  Redan efter någon distans kom ett regn söderifrån som gjorde sikten mycket dålig, vi fick därför möjlighet att testa om Tobbes lanternor fungerade, han har bl.a. dragit nya kablar och bytt alla lampor, hans arbete visade sig varit mycket ”lysande” (!!)
  Efter både hård motvind och mycket regn angjorde vi Saltholmens hamn i Göteborg, kl. 22.15, på med värmen och fram med skumpan som vi fått av vår vän Börje. Mamma Esters smörgåstårta lät sig också väl smaka!
  Nu väntar vi på väderlekstjänsten för lördag och söndag över Kattegatt, vädret får avgöra vår fortsatta färd mot Västindien,
  Vem vet, regnar det för mycket så kanske vi blir kvar i Salthomen……
  //CO-driver Clarence

 4. Tobbe sger:

  Tjena Jörgen!

  Appropå tabbar………….första tabben var att bryta av ledbandet till tummen. Har ett gott gips nu. Sinkat avfärden rejält. Lovar att leverera fler tabbar. Ska inte bi några större problem. Tack för tipset om astronomiska sidan.
  Ha det bra
  Tobbe

 5. Nette sger:

  Resan har hittils verkat gått bra! vad kul! och hoppas att resan fortsätter lugnt över till Anholt. Ni är två trygga skeppare ombord på Sheila. Kram på er! Nette

 6. birgitta andersson sger:

  Jag, mamma Ester och Joel lämnade Älvängens hamn med blandade känslor. Men, som sagt ni är två trygga skeppare. Bra att resten av smörgåstårtan lät sig smaka!
  Det blir spännande att läsa hur övefärden till Anholt avlöper. Lycka till!!
  Kram till er båda, Birgitta.

 7. Per sger:

  Hallå Torbjörn ….

  Blev lite förvånad när ja ringde dej i lördags o du var på väg ut …skönt för dej att du kom iväg …till slut

  Ha en go över fart o

  Per

 8. Clarence sger:

  Ohoj!!
  Nu ær vi tryggt i hamn, ligger i Svendborg på sødra Fyn.
  Gårdagens segling kunde dock slutat bættre…. (eller sæmre….)
  Innan dess hade vi en fantastiskt nattsegling från Anholt till Ballen/Samsø med fullmåne och stjærnklar himmel.
  Dærefter en underbar segling från Ballen på Samsø. Kryssade oss fram i 8-9 knop genom Stora Bælt. Magnifikt att kryssa under Stora Bæltbron!
  Utan førvarning blåste det upp till kuling, och vad hænder då…….motorn startar inte nær vi skall in till Svendborg på sødra Fyn. Vi mekar i tre timmar men får inte i gång motorn, mørkret lægger sig och vi bestæmmer oss før att segla in i Svendborg.
  Storseglet skørar i den mycket hårda vinden så vi får gå in på enbart kryssfocken.
  Kryssar oss fram i mørkret genom totalt okænda vatten, tack och lov så fungerar vår plotter, vi surfar førbi sjømærken innan vi ens hinner se dom!
  Tack var gott teamwork och rationellt tænkade så lyckades vi ta oss in helskodda i hamn och kunde lægga till utan skador på vare sig besættning eller båt.
  Visade sig att startmotorn ær sønder. Mekat hela dan før att få loss den. Sitter vældigt trångt. Penta service alldeles i nærheten. Segelmakare ska hæmta seglet før reparation under onsdagen.
  Vi blir nog kvar hær ett par dagar…….

 9. Birgitta Andersson sger:

  Herregud! Tur i oturen kan man säga. Tur att det var i Danmark det gick sönder och att all service finns att få i närheten. Nu får ni pusta ut och ta några pilsner.
  Kram Birgitta o Clarence

 10. Clarence sger:

  Ohaj!
  Nu har vi slitit i tre dagar med startmotor och segel.
  En eloge till ”Svendborg Rigger” som hæmtade och fixade seglet på en dag.
  Startmotorn från grodætarlandet Frankrike hade skurit helt, Volvo Penta-killen i Svendborg lyckades dock fixa fram en ny startmotor åt oss, nu återstår ”bara” monteringen.
  7000 dkr fattigare (till Volvo Penta) læmnar vi Svendborg, næsta pit stopp blir Kiel.
  Aldrig mer en Volvo Penta-motor sæger Tobbe……..
  //CO-driver Clarence

 11. Bosse Lind sger:

  Tänk positivt… pengarna går ju in i koncernen så Tobbe kommer att få en fet bonus när han kommer hem.

  Och så mycket öl ni slipper att köpa nu när pengarna tagit slut, vilket bidrar positivt till er hälsa så ni för ett långt och lyckligt liv. Nä.. jag tycker ni ska se det som ni dragit högsta vinsten. 😉

  Vi håller tummarna för att allt funkar i Kielkanalen.
  //Bosse

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!