Nytt försök att komma iväg

Seglingden oktober 5th, 20103 Kommentarer

Jag vet inte om det framgick i kommentarerna på förra inlägget att vi aldrig kom iväg från Medemblik. Fel furlex hade beställts så vi blev tvungna att vänta på att den nya skulle komma, även ett nytt ankare var på väg.

Idag har vi då äntligen fått masten på plats. Då visade det sig att den nya furlexen ser något annorlunda ut än vad den förra gjorde och detta gör att pulpitt:en och furlexen tar i varandra. Några på varvet jobbar just nu med att lösa det. De ska försöka att höja pulpitt:en med 2 brickor, bör inte vara några problem. Förhoppningsvis kommer vi iväg imorgon, men jag är inte övertygad fören Medemblik ligger ett par sjömil bakom oss.

Oh just det! Jag och Kalle bowlade medans pappa satt i baren och tog det lugnt. Efter 2 timmar var vi så trötta i armarna att vi knappt orkade kasta iväg bowlingkloten. Matchen slutade med vinst för mig, 874-832. En gratis öl är aldrig fel!

Familjen musikal tänkte alla lära sig att spela gitarr, därför tog pappa med sig en gammal gitarr som Kalle hittade på tippen för många år sedan. Strängarna på den var slitna så jag satte mig ned och började byta ut dem. Det gick bra ända tills jag skulle stämma gitarren, råkade dra lite för hårt så en av dem gick av. Inga problem, löste jag vettu! Inget värre än att en råbandsknop löste det.

På sidan Resrutt har jag ordnat med en karta som visar vår rutt, det går att klicka på de olika platserna för att få reda på vad de heter och i framtiden kanske lite information om dem. På startsidan ser man den position vi har när detta och framtida inlägg skrivs. Det går bra att klicka på ”markeringarna” för att hoppa till tillhörande inlägg.

Som sagt, hoppas vi kommer iväg imorgon. Nästa stopp blir Ijmuiden (uttalas ”Öööiimuuuden”) och därefter om vädret tillåter en långseglats ner till Calais.

3 Kommentarer till “Nytt försök att komma iväg”

 1. Björn Lindström sger:

  Hej på er roligt att båten har blivit lagad och hoppas att ni får ge er av på eran fantastiska resa.

 2. Wayne Wright sger:

  Ja, det låter som det vanlig, när man långseglar. Det verkar som alltid händer runt början och i engelska kanalen. Det blir bättre sen. Men hur skall ni hinna över biscaya i tid?? november är lite sent, kommer ihåg vad som hände mig och Clarence mm. 3-4 veckor på Guernsey.
  Du missade en bra kräftfest som jag och Janeman fixade på Marstrand (Drott) 11 killar och 25 tjejer, lite snett kanske, men kul
  Lycka till vidare
  Hls
  Wayne

 3. Jörgen sger:

  Nu får ni inte börja att fuska, allting måste vara 100%-igt och detta
  gäller även gitarren. Ni måste hålla uppe kvalitetsindex så högt att
  chansen till nya haverier är = 0.

  Ni börjar mer och mer likna holländare – den flygande holländaren
  gick mot ett osäkert öde, sågs lite då och då men nådde knappast hamn.

  Vi ser med spänning fram mot erat nästa drag.

  /Jörgen