Poole, avfärd mot La Coruna, Spanien.

Seglingden oktober 15th, 20101 kommentar

Avfärd Poole, riktning Spanien.
Idag är det Fredag 15 Oktober och vi har nu varit i Poole sedan i Söndags. Bra Marina alldeles nära centrum och en trevlig kajpromead med resturanger. Vårt favorittställe har varit ”The Quay”. En pup med fri internet ca 300m från båten. För att använda internet måste man ju dock beställa något så man blev lätt lite yr i bollen när man varit där.Trevligt ställe med uteservering. Jag trodde alla drack Guinnes i England men på den här puben var det Carlsbergs och Fosters som gick mest. Danskt respektive Australienskt öl, strange….Lite action på pubens uteservering i Söndags. Ett lindrigt nyktert sällskap varav en hund. Blev lite för mycket senare på kvällen och det slutade med att hunden bet fyra personer på uteserveringen. Vet inte om hunden var nykter. Hundägaren låg risigt till. Polis och ambulans anlände. Som tur var blev ingen allvarligt skadad.
Utrustningen till båten som varit beställd levererades direkt till båten vilket var mycket smidigt. Bra priser i England. Livflotte, hållare till livflotten, handburen VHF, ”Grab bag” för nödutrustning och Epirb. Epirben sänder ut nödsignaler och har en inbyggd GPS som ger din position vid nödläge. Nu är Sheila topputrustad och allt småfix är gjort. Redo för Biscaya. Direkt till La Coruna i Spanien är planen med avgång senare i kväll. Ca 520 Nm från Poole. Bör ta ca 3,5 till 4:a dygn. Back up plan att eventuellt gå in till Brest i Frankrike om det känns jobbigt. Vädret visar bra prognos framåt med i huvudsak nordliga måttliga vindar. Tror inte vi

kan få mycket bättre prognos. Båten är tankad, bunkrad och klar med en gryta färdiglagad. Kalle har gjort en massa baguetter fyllda med goa pålägg. Dennis har varit en sväng i Sverige och anländer till båten kl.21 i kväll. Han har med sig nya strängar till gitarren (även gitarren ska ju uppfylla topp kvalitets index). Efter Dennis ankomst, matcha tidvattnet och ut på ”böljan den blå” mot värmen.

Tills dess, må gott.

1 kommentar till “Poole, avfärd mot La Coruna, Spanien.”

  1. Jörgen sger:

    Ni verkar flyta fram i en framgångsvåg just nu. Alla önskar vi er en härlig
    seglats över biscaya. Vid minsta osäkerhet så måste ni in till hamn – vi
    tar inga risker nu.

    Hälsningar Jörgen