St: Barth

Seglingden maj 4th, 20116 Kommentarer

2011-04-25

Kändes ganska härligt att dra upp ankaret efter att ha varit på Antigua en längre tid. Efter att ha sagt hej då till dom vi träffat varav vissa skulle fortsätta vidare runt jorden. Men vi nöjer oss mes St: Barth. Länge sen sist som nattsegling stod på schemat. Det har inte blivit några längre seglingar på ett tag men man kom fort in i rutinerna igen med att styra och sova. 86 Nm, härlig slör, 6-7 knop som borde ha varit mer, men vi släpade med ett fem cm lager sjögräs i botten från Antigua efter att ha legat still så länge.

St: Barth

Radikala förändringar på mat fronten, kycklingen hade förvandlats till biff, skyn blev rödvinssås.

Stannade där i tre dagar, väldigt fint ställe. Lite för dyrt för oss, typ rikemans ställe. Tog några lugna dagar, promenerade omkring på ön, solade och badade. Blev lite mekar dagar också. Fixade botten på båten, propellern var full med snäckor. Lagade autopiloten, remmen behövde bytas. Har också varit på traktorjakt efter önskemål från Jörgen. Hittade en liten rackarns traktor men ingen gammal fin typ ”grålle”. Tog en bild på den. Vem vet vad de har för traktorer på St. Martin eller Azorerna?

Tre dagar räckte på St. Barth, seglade över till St: Martin med bara förseglet ute. Med 6 knop och lagom segling på 16 Nm kom vi lagom fram när solen gick ner. Ankrade I Simpsson Bay. Nästa steg är att clarera in och sedan passera bron med broöppning in i Simpson bay lagoon.

Stort grattis till Dennis, Gudrun och Per som fyller år på Tisdag den 3:e Maj. Ha en underbar dag. Hipp, hipp, hurraaaaa!!!!!!!!!

6 Kommentarer till “St: Barth”

 1. Gudde sger:

  Det måste vara den kortaste landningsbanan i hela världen, tack å lov att jag slapp att flyga från den…Tack för gratulationerna,ni missade kladdkaka och hallonmuffins. Kramar

 2. Anita sger:

  St Martin, härliga minnen. Det är 6 mån. sedan jag o Leffe var där. Kommer speciellt ihåg landningsbanan och folket som stod där på stranden och nästan blev tilltufsade av flygplanen.

  /KRAM

  • Kalle sger:

   Tack för hälsningen. 6 månader sedan och fortfarande gifta. Det kan ju inte vara bättre..he, he.
   St. Martin är fint. Var på stranden och tittade på när planen lyfter och landar, maffigt. Annars är det förberedelser inför seglingen till Azorerna.
   /Kram

 3. Tobbe sger:

  Från Tobbe. Inte Kalle. Han flög hem i förrgår. Ska sommarjobba.

 4. Jörgen sger:

  Det är väl inte manfall i besättningen? Dags att kalla in Finn igen? Azorerna ligger långt bort! Nu blir jag och Bengan oroliga igen!

  • Tobbe sger:

   Finn har nog fullt upp att stå i hemma så det blir att segla själv. Ska bli intressant. Båten är dock väl förberedd och får förhoppningsvis följe med någon annan båt.
   Väntar på en drivrem till autopiloten så det blir nog avgång tidigast Torsdag som det ser ut nu.
   Kul att ni fortfarande följer resan. Alltid välkommet med era kommentarer