Nu även en film på delfiner!

Statoil fiskespö – The best a man can get

Seglingden oktober 27th, 20108 Kommentarer

För första gången på hela resan väcktes jag idag av pappa. Annars är det alltid jag som är uppe först, sedan pappa och sist sist sist sist Kalle. Är jobbigare än man tror att segla ett dygn med 2 timmars sömn intervaller. Ibland önskar man att det var fler på båten så att man åtminstone slapp rubba sömnen.

Yrvaken fick jag frågan om jag skulle hänga med ut och jogga. Efter en snabb frukost drog vi på oss skorna och joggade iväg. Läst i reseguiden om intressanta ställen att besöka i och runtom Cascais. Ett av dessa är Hells Mouth och är en slags grotta som bildats när vågor slagit mot klipporna. Häftig syn var det, hade kanske varit ännu häftigare om det blåst mer. Tyvärr hade jag inte med mig kameran så det blir inga bilder därifrån, får se om jag hinner gå förbi imorgon.

Vi joggade vidare längs kusten. Kalle längst fram, sedan jag och sist pappa. Måste vara något med åldern tror jag. Maffigt att springa bara ett par meter från lodräta klippor på 25-30 meter.

Kalle provade fiskelyckan idag och fick upp en rejäl fisk. Pappas fina fiskespö inhandlat på Statoil fungerade ypperligt, vi var lite oroliga när det böjdes som ett ”u”. Skrikandes som små flickor fick vi tillslut lagt fisken i en hink. Finns tyvärr filmbevis som snart kommer upp på sidan. Efter mycket mod fick vi även filéat fisken som än sålänge är av okänd sort. Vi vågade inte äta fisken direkt så hamnade i kylen tillsvidare.

Nu får vi se vad som händer, finns ett casino i närheten som Kalle är bra sugen på.

Filmade våra vänner delfinerna

Storfiskarna är igång

Bilder från Vigo, på delfiner (!) och från Cascais

8 Kommentarer till “Statoil fiskespö – The best a man can get”

 1. Thomas sger:

  Aha Tobbe
  Det var dom här fiskarna som du berättade om, som var lite speciella
  för dom fanns i havet?
  Vad gött ni haar det.
  Nu är alla haverier bortglömda va?

 2. Gudrun Ohlsson sger:

  Det blir till att gå en fiskekurs när ni kommer hem!!!!!Vad fisken god? Kram mamma

 3. Anita sger:

  Spännande det här med rörlig film/ljud, det märks att ni har det bra.

  /Kram

 4. Carl-Johan sger:

  Vågade ni äta fisken? :O

 5. Jörgen Lorentzon sger:

  När jag ser era fina bilder speciellt dom om solnedgången kom jag att tänka på gröna blixten. Många sjömän har rapporterat om ett grönt ljussken just vid soluppgång eller solnedgång när det är klart väder och inte någon vattenånga i luften. Det varar endast några sekunder precis när solen går ned (eller upp). Beror på atmosfärens brytning av solljuset, har inget med brytfel i våra ögon att göra.
  Har själv aldrig sett det men ni kanske när ni far mot kanarieöarna och ut på atlanten.

 6. Clarence sger:

  Tjenis Grabbar,
  Var ni å besökte Sintra?
  Ni kan ju spara fisken å försöka få upp en Guldmakrill. Det sägs att det är havets delikatess på vägen över. Tydligen svårfångad men klart värt allt besvär om man får en. Kolla upp på internet hur den ser ut om ni inte redan vet.
  Lycka till med Madeira seglingen.
  Clarence

 7. Anna Frii sger:

  Fick tips om er sida av Per Ohlsson. Ni som är från Marstrand borde väl kunna ta ur ett drag från en fisk??? Lycka till på resten av seglingen!

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!