Guernsey

Seglingden July 18th, 20111 kommentar

Guernsey 2011-07-10

Perfekt segling från Falmouth över till Guernsey. Gled fram med lagom vind. En sträcka på ca 110 Nm. Lämnar Falmouth kl. 10 efter att ha tankat diesel

och vatten. En hel del trafik med båtar på väg in i trafiklederna. Låg som ett pärlband av fartyg i månskenet under natten. Tunnades snabbt ut med båtar när jag passerat infartslederna .
Ankomst St. Peter Port, Guernsey tidigt på morgonen dagen efter. Möts av en båt från hamnkontoret som anvisar plats på en vänteponton i hamnen för att invänta högvatten. Över 8: a meters nivåskillnad. Själva marinan ligger i en bassäng där infarten består av en ”tröskel” som bara kan passeras vid högvatten. För min del ca 1 timma före eller efter högvatten för tillräckligt djup. När det väl är dags att för infart uppstår ett lätt kaos då båtar lämnar marinan samtidigt som båtar vill in i marinan. Det är en hel del båtar på väntepontonen och alla vill in samtidigt. Hamnvakterna har ett drygt jobb att hålla ordning och anvisa plats för alla.
Stannar i tre dagar med mycket turistande och promenerande i St. Peters. Bestämmer mig för att segla vidare till Cherbourg syd om Calais. Högvatten kl.05.40 dagen efter. Förvarnar båten utanför mig och båtgrannar om att jag skall gå. De lovar att vara uppe. Är lite orolig att jag inte skall vakna så tidigt själv, då det inte är min starka sida, men allt går bra.

1 kommentar till “Guernsey”

  1. Jörgen säger:

    Vilken fin traktor! verkar något smäckrare än min Krabbe och Buster. jag fick extraljus av Björn Andersson, vilket ljus!
    Härligt att se att du kommit till mera kända breddgrader! Jag har tjuvläst lite innan och kollat kartan
    [img]/wp-content/uploads/2011/07/P7190047.JPG[/img]

    Snart är du uppe i holländska farvatten, egentligen skall du ha fribrev och inte behöva konfrontreras med tullare efter sådan resa!

Skriv 1 kommentar

InformationInformationSkaffa en egen bild istället för den här tråkiga, klicka här och följ instruktionerna på sidan!